København 1875-1883

København 1875-1883

Opholdet i Naksov varede kun to år. Af uvisse grunde, måske fordi Gustav Wied selv havde presset på, besluttede hans forældre, at han skulle fortsætte sin læretid hos Fr. Wøldikes Boghandel i Skindergade i København.

Hovedstaden var et stort spring for den bare 17-årige Gustav Wied, men det ville nok være endnu større, hvis ikke han kunne støtte sig til sine to ældre brødre, John og Carl. De boede hos tante Marie, der boede i Dronningens Tværgade 56, og det var også her, Gustav boede i sin første tid i byen.

Tante Marie havde imidlertid ikke råd til at have de tre brødre boende. John blev færdig med sine studier og ville klare sig selv, mens Carl og Gustav flyttede sammen i en lejlighed i Studiestræde.

Det blev ikke den store succes, blandt andet fordi de to brødre så meget forskelligt på studierne. Carl knoklede, mens Gustav dovnede. Konsekvensen blev, at Gustav flyttede til Gammel Kongevej 98, hvor han af den tidligere Branderslev-præst Christian Severin Petersen lejede et kvistværelse.